Életünket végig… védik

DREHER reklám-képeslap. Megíratlan, kora nem meghatározott, vagy az 1920-as vagy az 1930-as években jelenhetett meg. A Dreher – régen – nem csak sörmárka volt, ez kiderül a lapon szereplő versikéből.

 Íme a 2o soros versike átirata: Nézd, hogy hízik a kis bébi: Dreher-tejet adnak neki – Gyorsan nő és ha tíz éves, csokoládét kér, ha éhes – Ám mihelyt a húszba lépett, desszertet visz lányka néked – Hogyha harminc: neje szoptat, kit tápsörre ezért szoktat – Megbírkózva negyven évvel, Korona sört iszik hévvel – Jubilál, ha ötven végül, s a Baksör folyik szünet nélkül – Mikor aztán jő a hatvan: Szent Jánosra tér át lassan – S kit hetven év meg nem rendít, kívánja a Dreher-Brandyt – Nyolcvanas, kit hív a díván(y), rendesen csak likőrt kíván – S kilencvenet ha eléri: megint csak kis tej kell neki – S felsóhajt, ha százig vénül, hol lennék már Dreher nélkül.

Reklamlap_DREHER_1920-30_s

DREHER reklámlap a 20-30-s évekből

Reklámok

Posted on 2012/08/13, in 1920-1929, 1930-1939, Humor-lapok, MAGYARORSZÁG, Reklámlapok and tagged , . Bookmark the permalink. Életünket végig… védik bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: