Berlini állatkert – 1956

Képeslap- és bélyegsorozat a volt NDK-ból. Kiadás éve: 1956. Téma: vadállatok, a Berlini Állatkert kiadása. A sorozat 6 képeslapból áll, mindegyiken téma-azonos bélyeg, valamint az állatkert pecsétje (1956.12.14.). Kiadó: Kulturbund zur demokratischen Erneuerung Deutschlands – Sektion Philatelie.

DDR - Berlin - Állatkert-sorozat - 1956 (a)

DDR – Berlin – Állatkert-sorozat – 1956 (a)

DDR - Berlin - Állatkert-sorozat - 1956 (b)

DDR – Berlin – Állatkert-sorozat – 1956 (b)

A fenti képeslapokat a bélyeggyűjtők maximum- vagy fila-lapoknak hívják. Erős László részletesen leírja a könyvében e lapok meghatározását. Röviden: ez egy három alkotóelemből álló objektum: képeslap, postabélyeg és keletbélyegző. Ez utóbbi kettő a lap képes felére kerül. A maximumlap csak akkor tekinthető filatéliai értelemben kifogástalannak, ha a 3 elem közötti összefüggés “maximális”. A fenti lapok tökéletesek: a képek és a bélyegek téma-azonosak, és az alkalmi bélyegző is maximálisan stimmel (Berlini Állatkert).

Reklámok

Posted on 2013/03/21, in 1949 után, Állatok / Állatkert, GER/ DR/ BRD (NSZK)/ DDR, Különleges bélyeg / pecsét, SOROZATOK and tagged , . Bookmark the permalink. Berlini állatkert – 1956 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: