Antwerpen 3D

Az alábbi képeslap igazi különlegesség. A helyszín Belgium, Antwerpen (Anvers) városa. A képe(ke)n a városi kikötő látható. Két fotó van egymás mellett, melyek első látásra azonosnak tűnnek, ha azonban jobban megnézzük a képek között van egy kis eltolás (persze szándékosan). Ez egy ún. sztereó-fotó. Manapság újra kezd divatba jönni. Ennek a technikának az a lényege, hogy háromdimenziós illúziót keltsen. Persze ehhez szükségünk van egy megfelelő készülékre, egy 3D-s képnézőre, egy kétlencsés szerkezetre, mely megfelelő távolságra helyezi a képet, és ezáltal egy képet látunk, melyben bizonyos részletek “kiugranak” a képsíkból.

Belgium - Antwerpen, sztereó-fotó (heliotipia) - 1900 eleje

Belgium – Antwerpen, sztereó-fotó (heliotipia) – 1900 eleje

A képeslap sajnos nem futott, úgyhogy nem tudjuk a pontos évszámot, mégis valószínűsíthetjük, hogy az 1900-s évek elejéből származik. Párizsban nyomtatták (Héliotypie E. Le Deley). A képfelirat: 21. Anvers – L’Embarcadére flottant et le Steen (Musée d’Antiquités), a sorszámból arra következtethetünk, hogy ez egy sorozat, és minimum 21 darabja volt.

Reklámok

Posted on 2013/05/30, in 1900-1909, Belgium, Különleges képeslap (+ funkció) and tagged , , . Bookmark the permalink. Antwerpen 3D bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: