Mi ez?

Hogy mi ez?

Egy blog a képeslapokról, és néhány egyéb papírrégiségről.

Periodicitás:

A bejegyzések általában hétfőnként és/vagy csütörtökönként jelennek meg. Előfordulhatnak további megjelenések, például ünnepek alkalmával, vagy csak úgy.

Követés (értesítés a friss bejegyzésekről):

Ha azonnal szeretne értesülni az új bejegyzésekről, akkor a jobb oldalon, a menüsorban, a Kövesd a blogot e-mailen című widget üres mezőjébe írja be az e-mail címét, majd kattintson a Követés gombra, így azonnal értesül a legfrissebb postokról. (A későbbiekben bármikor visszavonhatja a követést).

Tematika:

Igyekszem a lehető legváltozatosabb tematikájú képeslapokat bemutatni, minden szempontból (ország, kor, téma). Ezeket a tematikákat random-szerűen jelentetem meg, kerülni szeretnék bárminemű didaktikát, és szeretném az érdeklődést fenntartani.

Hogy minek ez az egész?

A magam és mások szórakoztatására. Gyűjtő vagyok, szeretem a képeslapokat, és szeretném másokkal is megismertetni ezt a csodálatos világot (írásbeli, fotográfiai, rajzos, néha zenés, postai műfajt), mely mára szinte kihalt.

Akik rendszeresen követik ezt a blogot, meggyőződhetnek arról, hogy a képeslap-gyűjtés nem holmi lányos-rózsaszín hóbort. Ezek a kártyák igazi kor-dokumentumok, gyakran történelmi és kulturális relikviák.

Ingyen van!

Minden kép nagy felbontású és ingyenesen letölthető. Nincsen szerzői jogdíj (nem is lehet), és a letöltést nem korlátozza semmilyen virtuális védelem. Az oldalra feltett képeslapok túlnyomó többsége saját (gyűjtői) tulajdon, és szabad akaratból válik közkinccsé a neten keresztül.

Bárki szabadon felhasználhatja a képeket (magánszemélyek, folyóiratok, katalógus-készítők, könyvkiadók). Nem kérek – vagy kötelezek – senkit arra, hogy a felhasználás során jelölje meg a blogot, mint forrást; pláne nem, hogy a nevemet citálja. Persze ha valaki mégis megjelöli ezt a forrást, vagy egyéb úton népszerűsíti ezt a blogot, annak nagyon örülök, és a visszajelzéseket is szívesen fogadom az e-mail címemre: pestibruno@gmail.com.

Szívből kívánok jó szórakozást Mindenkinek!

Üdvözlettel,

Pesti Brúnó

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: